Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da predstavnici opozicije svakoga dana izmišljaju nove besmislene zahtjeve za održavanje lokalnih izbora, čime, kako kaže, unaprijed traže alibi za siguran poraz na tim izborima.

– Sad im ne odgovara ni datum (2. jun), koji je inače posljednji mogući po zakonu za izbore u Beogradu. Prvo su tražili izbore odmah, a sada ‘nikad ni po koju cijenu’. I naravno, uz glavni i suštinski zahtjev da Aleksandar Vučić ne može da bude nosilac liste, što pokazuje svu licemernost, jer su svi njihovi lideri i Koštunica i Tadić uvijek bili nosioci njihovih lista – rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je ocijenio da opozicija zapravo neće izbore, već hoće da ih neko sa strane dovede na vlast i “ponovo uspostavi krizne štabove”.

– Toga više nikada neće biti. Srbija je slobodarska zemlja, koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku, isključivo u interesu srpskog naroda i svih građana Srbije. To opozicija nikad neće razumjeti i zato uvijek i gubi na izborima – poručio je Dačić.

Predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” ranije danas su predstavili dokument sa zahtjevima u kojem, između ostalog, traže da nosioci izbornih lista ne mogu da bude osobe koje nisu kandidati na tim listama, kao i da se datum održavanja beogradskih izbora poklopi sa datumom održavanja lokalnih izbora u Srbiji.

Izvor: Agencije