Predsjednik Rusije Vladimir Putin iznio je danas svoj plan za Krim.

On je rekao da je veliki problem snabdijevanje vode na toj teritoriji.

“Ništa nije učinjeno decenijama da se riješi taj problem”, istakao je Putin.

Dodao je da je Rusija napravila nove sisteme za snabdijevanje vodom na Krimu, te da svi infrastrukturni projekti treba da budu ubrzani.

“Ovo je važna stvar za razvoj turizma i ekonomije, moramo da učinimo sve da to riješimo”, kazao je on.

Putin je napomenuo da uprkos sankcijama kojima je Rusija izložena zbog vojne operacije, mora da se nastavi s radom na projektima za Krim.

“Moramo da radimo na Krimu čak i više”, istakao je on.

Putin je rekao da velike ruske kompanije, uključujući banke koje su se ranije plašile sankcija, sada mogu da počnu da rade na Krimu.

Putin je naložio da se produži državni program razvoja Krima i Sevastopolja do 2027. godine, u budućnosti – do 2030. godine.

Putin je naložio da se državni program za razvoj Krima i Sevastopolja produži do 2027. godine.

“Imamo još mnogo toga da uradimo na proširenju saobraćajne, energetske i druge infrastrukture. S tim u vezi, predlažem da se produži državni program za društveno-ekonomski razvoj Republike Krim i grada Sevastopolja”, rekao je Putin.

Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije bila je ispravna i pravovremena odluka, rekao je Putin.

Prema njegovim riječima, o ispravnosti takve odluke svjedoči i ono što se sada dešava u Donbasu.

“Ljudi na Krimu i u Sevastopolju nisu se trgnuli, okupili su se i pobijedili, napravili su svoj slobodan, svjestan izbor da budu zajedno s Rusijom. Protekle godine su ubjedljivo pokazale koliko je ovaj izbor bio ispravan i pravovremen. Dovoljno je pogledati šta se danas dešava u Donbasu”, rekao je Putin.