BANJA LUKA, 15. februara – Uvjeren sam da će Srbija biti predvodnik cijelog zapadnog Balkana u svim oblastima i dostignućima savremenog doba, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki najvišim zvaničnicima i građanima Srbije povodom Dana državnosti.

“Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom uspjehu Srbije, kao pokretraču ukupnog razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora. Naša obaveza je da i dalje njegujemo čvrste bratske i prijateljske veze između Srbije i Republike Srpske, posebno u oblastima obrazovanja, kulture i ekonomije, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama”, stoji u čestitki predsjednika Čubrilovića.

Čestitajući Dan državnosti, Čubrilović je izrazio posebnu zahvalnost za sve ono što je Republika Srbija učinila i uložila u razvojne projekte u Republici Srpskoj, kao i pomoć koju je pružila Srbima povratnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Uz uvjerenje da će Srbija nastaviti sa ubrzanim razvijem i progresom, još jednom Vam upućujem iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i svako blagostanje”, piše u čestitki predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.