BANJA LUKA – Izbori u Prijedoru su bili i prošli, ovaj put bez „onoga koji donosi naloge odozgo“. Vedran Jarić, vlasnik nekoliko banjalučkih kompanija, izostao je sa spiska političkih sponzora nekada DNS-a, a sada SDS-a.

Nekoga, koga Marko Pavić voli kao sina, nije bilo ni u sjeni, kako to on najviše voli da radi.

Sponzor svim dosadašnjim političkim mangupima, medijska podrška zadužena za ekskluzivne sadržaje, utihnula je gotovo u istom momentu kada se sa političke scene povukao sad već bivši odbornik PDP Ivan Begić.

Taj tajming se poklapa i sa završenom analizom u kompaniji Mtel o štetnosti pojedinih ugovora koje je sa nekim dobavljačima potpisivalo staro rukovodstvo.

Jedna od kompanija koja je prelazila crvenu liniju je „Planet soft”, u Jarićevom vlasništvu sa basnoslovnim iznosima zarađenim iznajmljivanjem štampača te fakturisanjem broja odštampanih primjeraka.

Ugovorni odnos te sa Jarićevom firmom traje do Nove godine kada će, sada je već izvjesno, Mtel početi da koristi svoje resurse. „Planet soft” je na tim poslovima angažovan već više od desetak godina.

Jariću nije nestalo novca, ali je ponestalo uticaja pa je javnost ovoga puta bila uskraćena za fotografije mladog Vedrana koji spava, jede, razmišlja…

Funkcija prijatelja stranke je ostala prazna, a nedostaje i kadrovanja, kada se u svakom trenutku iz rukava neko „gura“.

(Faktor)