BANJALUKA – Izbori za članove savjeta 57 mjesnih zajednica na području grada biće održani 20. februara iduće godine u vremenu od devet do 17 časova, potvrđeno je iz Skupštine grada.

“Obavještavamo sve političke stranke, udruženja građana i građane da je Skupština grada na posljednjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta u 57 mjesnih zajednica na području grada. Odluka je stupila na snagu 17. decembra. Izbore sprovode Gradska izborna komisija i birački odbori”, ističe se u obavještenju Skupštine grada.

Dodali su da se zahtjevi za ovjeru kandidatskih lista podnose na propisanim obrascima, a rok za predaju je najkasnije do 5. februara naredne godine do 16 časova.

“Ovlašteni predlagači mogu predložiti po jednog člana biračkog odbora i njegovog zamjenika za sprovođenje izbora u mjesnoj zajednici u kojoj su podnijeli kandidatsku listu za izbor članova savjeta mjesne zajednice”, naveli su iz Skupštine grada.

Prema njihovim riječima, rok za predaju prijedloga za člana i zamjenika člana biračkog odbora je najkasnije do 7. februara 2022. godine do 16 časova.

Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, smatra da izbori za savjet mjesne zajednice je trebalo da budu održani ranije.

“Godinu dana smo radili u tehničkom mandatu. Savjet nije ni postojao jer naše odluke nije trebalo da se uzimaju i uvažavaju. Mislim da su zbog neraspisivanja ovih izbora najviše ispaštali građani”, kazao je Savanović.

Dodao je da je trebalo izbori da budu održani u martu ili aprilu prošle godine kako bi se  nastavio kontinuitet njihovog rada.

“Najbitnije je da građani izaberu svoje predstavnike. Ne moraju to nužno biti predstavnici političke partije, već ljudi koji će raditi za interes i volju građana”, istakao je Savanović.

Goran Ćikić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, kazao je da je veoma važno da se uspostavi nova struktura i da se održe izbori jer stari predstavnici “stoje u mjestu”.