BANJALUKA – Sedam od devet uhapšenih u jučerašnjoj akciji “Kodeks”, u kojoj je pronađeno 2.104 grama marihuane i oko 260 grama kokaina, predati su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

“Nezavisne” saznaju da su pred tužiocem danas: Milorad Vuković, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i Goran Đurica.

Osim njih juče su bili uhapšeni i Darko Jarić i Dragan Dragičević, koji nisu predati u Tužilaštvo.

Luka Brković je obuhvaćen akcijom, ali se trenutno nalazi u inostranstvu.

U okviru akcije su juče izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke a osim narkotika  pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Akcija “Kodeks” je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, a realizuje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako saznajemo,  Milorad Vuković zvani Luis koji je predat u Tužilaštvo, nakon što je predočio nalaze o ranijoj bolesti, upućen je na ljekarski pregled gdje je otišao u pratnji policije.