Teniska reprezentacija Srbije uspešno je okončala grupnu fazu Dejvis kupa i plasirala se u četvrtfinale turnira, a već je danas je očekuje važan duel.

Naime, posle mečeva u Insbruku, izabranici Viktora Troickog su se presili u Madrid, gde će se za mesto među četiri najbolje selekcije boriti protiv Kazahstana.

Poznat i termin početka duela, a prvi duel će startovati u 16 časova.

Direktan TV prenos ovog okršaja ponovo neće moći da gleda cela Srbija, a mečevi će biti emitovani na kanalu “Sport klub HD”. Takođe, ukoliko ne budete mogli da budete kraj “malih ekrana”, mečeve Novaka i ekipe možete uživo pratiti u tekstualnom prenosu na Blic sportu.

Očekuje se da megdan otvori Novak Đoković, a sa druge strane mreže bi trebalo da se nađe Aleksander Bublik.

– Ekipa koja je verovatno najviše potcenjena. Pobedili su u svojoj grupi. Imaju Bublika, izuzetno nezgodan igrač. Igra riskantan tenis, može da bude izuzetno opasan. Gledao sam ga malo, imao je visok nivo tenisa. Neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene, rekao je Đoković pred ovaj duel i dodao:

– Kukuškin je veteran, neko ko je igrao puno i pobeđivao u važnim mečevima. Ima dosta iskustva. Mi imamo podmlađen tim. Videćemo ko će igrati. Imamo razne kombinacije. Ukoliko dođe do dubla, danas smo se malo uigravali, trenirali određene situacije. Imamo pet igrača, razne kombinacije. Radujemo se što ćemo igrati pred publikom. U Insbruku je bila malo sablasna atmosfera. Nadam se da će doći naši ljudi, koji živeo ovde ili koji mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje.

Podsetimo, Kazahstan na finalnom turniru Dejvis kupa predstavljaju Aleksander Bublik, Dmitri Popko, Mikhail Kukuškin, Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubev. Ova selekcija je u sklopu grupne faze savlada Švedsku i Kanadu.

Naši momci na čelu sa Novakom Đokovićem savladali su Austriju i doživeli poraz od Nemaca, ali su uz Švedsku kao druga najbolje plasirana selekcija izborili mesto među osam najboljih. Pored prvog tenisera sveta, selektor Viktor Troicki može da računa na Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Nikolu Ćaćića.