Alen Islamović više od 40 godina voli jednu ženu, lepu suprugu Marijanu, koju je upoznao kada je imala samo 16 godina i koja mu je podarila dve ćerke.

Pevač “Bijelog dugmeta” iako je u danima najveće slave mogao da bude s kojom god ženom je hteo, on je i tada i sada voleo samo jednu – svoju Marijanu. Njih dvoje su u braku već 42 godine i imaju ćerke Unu (34) i Laru (27).

Roker je ljubav svog života upoznao dok je bio anonimni muzičar, a žena je bila uz njega kada je prolazio kroz sve uspone i padove.

Marijanu sam upoznao kad je ona imala 16 godina, a ja 22. Bio sam niko, samo lokalni pevač u grupi ‘BAG’. Nas dvoje smo sve ove godine zajedno plivali kroz sve bure i trudili se da opstanemo i sačuvamo svoj mir. Bila mi je najveća podrška kroz sve što sam prošao i u svim odlukama koje sam donosio, a one su nekada bile bolne i neizvesne. Brak je kompromis, mirna luka i treba ga znati sačuvati“, započeo je Islamović svoju životnu priču i dodao da razmišlja da sve ono što je preživeo jednog dana pretoči u autobiografiju:

Kroz muziku sam upoznao razne ljude. Od bolesnika, narkomana, lopova, kriminalaca, pa sve do nekih divnih ljudi koji su mi sada dugogodišnji prijatelji. Svi oni će se naći u mojoj knjizi koja će se zvati ‘Moje doline sećanja‘”.

Sa Marijanom ima dve ćerke, koje su mu podarile unučiće, pa sada najviše uživa u vremenu koje provodi s njima.

Una je završila fakultet ekonomije, ugostiteljstva i turizma i ima dvoje dece, sina Dina i ćerku Alinu, kojoj uskoro slavimo prvi rođendan. Moja mlađa ćerka Lara završila je ekonomiju, turizam i upravljanje ljudskim resursima i radi za američku firmu. Ima sina Davida i dobro joj ide u životu. Učim da budem deda i nije nimalo jednostavno. Unuci vole da se voze sa mnom na čamcu, da pecaju i igraju fudbal. U Bihaću imaju svoje dečje igralište koje je prepuno raznih igračaka, ljuljaški, lopti, kamiona… Kada im iznesem igračke u dvorište, onda tek krene lumperaj! Sve to što sam im izneo završi u bazenu i eto dedi posla“, ispričao je Islamović i istakao da je uvek bio posvećen otac, iako je zbog posla često bio odsutan od kuće.

Pored muzike, Alen se u slobodno vreme bavi i poljoprivredom.

Posadio sam 2016. oko 2000 stabljika lešnika i za nekoliko godina bi trebalo da dođe taj veliki rod u tonama. Zemlja mi je ostala od oca, a poljoprivreda je čudo i lepa zanimacija. I moja žena je dosta zemlje nasledila od svog oca, pa smo odlučili da ne stoji bezveze, nego da tu nešto posadimo što će i našim unucima dobro da donese, jer lešnik rađa čak i do 80 godina“.