BANJA LUKA – Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će ova stranka finalizovanu verziju zakona o ispitivanju porijekla imovine dostaviti svim parlamentarnim partijama u Republici Srpskoj, koalicionim i opozicionim, kako bi se došlo do zajedničkog prijedloga, koji bi bio upućen u Narodnu skupštinu.

Dodik je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjoj Luci rekao da se taj zakon bazira na onome što Srbija već ima, sa specifičnostima vezanim za Republiku Srpsku.

-Intencija je da se zakonski reguliše ova oblast i interes nam je da postignemo što širi konsenzus prije rasprave u Narodnoj skupštini. Vjerujemo da će partije razmotriti dokument i nama dostaviti svoje mišljenje o tome. Bilo bi dobro da u tome učestvuju i opozicione politička partije, čime bi stvarili drugačiju amtosferu opšte podrške za donošenje ovog zakona – rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da je SNSD spreman da na bazi ovog prijedloga razgovara i o rješenjima u samom zakonu, te da prihvati i one prijedloge koji odgovoraju samom cilju tog zakona.

Na sjednici Izvršnog komiteta bili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Igor Radojičić, te generalni sekretar stranke Luka Petrović. Sjednici su, između ostalih, prisustvovali članovi Izvršnog komiteta SNSD-a Nada Tešanović, Denis Šulić, Slavko Mitrović i Zoran Tegeltija.