BANJA LUKA, 13. NOVEMBRA – Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović pozvao je danas graćane Republike Srpske da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti.

-Očekujemo veliku podršku građana, jer je kvalitet naših kandidata u tome što nisu opredijeljeni da žive od politike, nego su ušli u politiku da doprinesu razvoju svoje sredine, lokalne zajednice i Republike Srpske – rekao je Čubrilović novinarima u Banjој Luci.

Čubrilović je ocijenio da je ova stranka uradila izbornu kampanju kakva priliči samo organizovanim strankama, ljudima, koji znaju šta hoće i samo onima, koji imaju jasne ciljeve.

On smatra da je odluka Centalne izborne komisije BiH da pomjeri izbore izvan zakonskog okvira dodatno otežala sprovođenje izborne kampanje, ali i same uslove održavanja izbora.

-Da smo izbore održali kada je bilo predviđeno, danas bi čekali rezultate i lokalne zajednice bi imale vremena da pripreme ekonomsku politiku i ekonomske budžete – naglasio je Čubrilović.

Šef Glavnog izbornog štaba Boran Bosančić izrazio je očekivanje da nakon lokalnih izbora Demos u Banjoj Luci bude ozbiljna politička stranka, koja će biti okosnica skupštinske vlasti.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa u Banjoj Luci Slobodan Stanaravić ocijenio je da ne bi trebao izostati pozitivan izborni rezultat, s obzirom na zalaganje članova i kandidata stranke, kao i na uspješno sproveden rad na terenu.