BIJELJINA, 16. OKTOBAR – Početak izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore, ozvaničen je i u Bijeljini. Iz Gradskog odbora Demokratskog saveza DEMOS Bijeljina poručili su da je njihov prevashodi cilj borba za dobrobit građana i privredni razvoj regije i Republike Srpske.

Za to će se, naglašavaju, boriti upravo ljudi, koji su se našli na izbornoj listi DEMOS-a. Riječ je o uspješnim i ostvarenim ljudima,  među kojima je i 20 mladih, koji prvi put izlaze na izbore.

Potpredsjednik DEMOS-a i predsjednik GO ove stranke u Bijeljini Milan Dakić pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i poručio da će DEMOS voditi fer kampanju.

-Mi u DEMOS-u znamo da se može baviti politikom, a da se ne napadaju drugi. Ne bavimo se tuđim problemima, nego sobom i našim sugrađanima, koji vjeruju u nas. Želim da zamolim naše sugrađane da izađu na izbore u što većem broju, da podrže DEMOS, a mi ćemo to povjerenje sasvim sigurno opravdati. Bez dileme – poručio je Dakić.

On je istakao da su očekivanja DEMOS-a na predstojećim lokalnim izborima osvajanje četiri odbornička mandata i oko 7900 glasova.

-Mislim da su ta očekivanja realna, jer naši kandidati i članovi imaju rezultate iza sebe, a uz to, imaju snagu, volju i kapacitet da ti rezultati budu još bolji – istakao je Dakić.

Predsjednik Regionalnog odbora ove stranke Čedomir Stojanović poručio je okupljenima da je osnovni akcenat u kompletnom radu DEMOS-a privredni razvoj.

-Naš fokus je privredni razvoj, i grada Bijeljina i Republike Srpske i svih lokalnih zajednica. To ćemo raditi i kroz kampanju, a želja nam je da, kada dobijemo povjerenje građana, svoju stranku predstavljamo na način da ćemo raditi na unapređenju privrednog ambijenta.  Želimo da stvorimo bolje uslove. Da karta za Evropu ne bude u jednom nego u dva smjer – istakao je Stojanović.

Slađana Jokanović, najmlađi kandidat na listi poručila je da je krajnje vrijeme da mladi preuzmu inicijativu.

-Ponosna sam na DEMOS, što je prepoznao i podržao mlade. Naš zadatak je da se borimo za budućnost Bijeljine i zato i kažemo Bijeljina prije svega. Demos je stranka otvorenih vrata i svi su nam dobrodošli – poručila je najmlađa kandidatkinja na listi.