BANJA LUKA, 16. OKTOBRA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas u Banjoj Luci da institucije i organi vlasti Srpske čine maksimalne napore da bi bio poboljšan status pripadnika boračke populacije koji su najzaslužniji za stvaranje i očuvanje Republike Srpske.

Na sastanku Čubrilovića sa predsjednicima Boračke organizacije Republike Srpske Milomirom Savčićem i Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske Ristom Jeftićem, postignuta je saglasnost da parlamentarni Odbor za boračko-invalidsku zaštitu, zajedno sa resornim ministarstvom, održi tematsku sjednicu na kojoj bi bile razmotrene mogućnosti iznalaženja novih rješenja kroz izmjene i dopune postojećeg zakona koji uređuje pitanja boračke populacije.

Jeftić je naveo pojedinačne nepravilnosti prilikom primjene zakona i pružanja pomoći boračkim kategorijama i ukazao na potrebu da se izvrše revizija pripadnika određenih boračkih kategorija, saopšteno je iz Narodne skupštine.

On je istakao da članovi njegovog udruženja traže da se prava koja imaju borci primjenjuju na jednak način prema svima

Jeftić je dodao da se rukovodstvo Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata ograđuje od politizacije i nedavne zloupotrebe ovog udruženja od jednog narodnog poslanika, prilikom njihovog dostojanstvenog okupljanja u banjolučkom parku “Mladen Stojanović”.