Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je današnja posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci izuzetno važna i da će obilježiti budući put saradnje.

Čubrilović je naglasio da Srbija, predvođena Vučićem, koristi svaku mogućnost da pomogne Srpskoj i srpskom narodu sa ove strane Drine.

– Donacija 15 saniteteskih vozila sa vrhunskom opremom domovima zdravlja širom Srpske samo je nastavak niza ulaganja u Srpsku. Ta ulaganja su vidljiva na svakom koraku, bilo da je riječ o školama, vrtićima, domovima zdravlja. Tu su mnogobrojne donacije u opremi i materijalno-tehničkim sredstvima neophodnim za svakodnevne potrebe prvenstveno medicinskih radnika – rekao je Čubrilović.

Čubrilović je dodao da je na zvaničnom sastanku delegacija bilo riječi o strateškim pitanjima vezanim za Republiku Srpsku i Srbiju.

– Ta strateška pitanja vezanu su prosperitet države Srbije i njenu ulogu u međunarodnim odnosima, i kao države i kao faktora podrške Republici Srpskoj i BiH – poručio je Čubrilović.