Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 32 muških i 26 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 38 srednje i šest osoba starije životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Pala, šest iz Bijeljine, po četiri iz Kostajnice i Zvornika, tri iz Lopara, po dvije iz Ljubinja, Istočnog Sarajeva, Sokoca i Šamca i po jedna osoba iz Prijedora, Istočne Ilidže, Trebinja, Mrkonjić Grada, Modriče, Doboja, Šekovića, Srebrenice, Ugljevika, Milića, Berkovića, Višegrada, Nevesinja, Teslića, Novog Goražda, Kozarske Dubice i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.372 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 125 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.343 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 37.575 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 129, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 87.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.943 osoba, a nadzor je završen kod 37.729 osoba.