Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te riječi, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire.

– Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos – istakao je Dodik upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regiona.

On je naglasio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

– Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gdje bili – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je istakao da Vučićeva energija i vjera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge.

– Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uslove za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasljeđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju – ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promijenili su sliku Srbije.

Kada je riječ o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvijek imao odmjeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

– Njegovo jasno iskazano opredjeljenje jeste da se djeluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i Srpske, prije svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture… – naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji.

Dodik je podsjetio da je, zahvaljujući saradnjai sa predsjednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obilježavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još.

– Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati – zaključio je srpski član Predsjedništva BiH.