Lider PDP Branislav Borenović ističe da mu je postalo degutantno gledati kako najveća vladajuća stranka iz Srpske (SNSD) gazi svoje koalicione partnere i vuče ih za nos.

Najnoviji slučaj smjene ministarke uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić, ne zbog rezultata njenog rada, već zbog dešavanja u Prijedoru, gdje je DNS nakon skoro dvije godine uspio da vrati skupštinsku većinu uz pomoć odbornika nekoliko stranaka, među kojima su i oni iz SDS, čime su potisnuli SNSD, za Borenovića predstavlja političko dno.

Gadi mi se i kao političaru i kao čovjeku da gledam to iživljavanje. Ovo nije prvi put, već se to gaženje koalicinih partnera dešava svakih malo. Degutantno mi je više i čitati naslove: „Da li će ovo biti kraj koalicije ili će DNS opet saviti leđa“ – kaže Borenović za Srpskainfo.

On ističe da SNSD već godinama gazi svoje političke partnere, koji u suštini i nisu politički partneri već samo njihovi slijepi poslušnici, koji dozvoljavaju da ih ovi vuku za nos.

– Bljutavo mi je to što neko nema političke snage, moći, kičme i karaktera da podvuče crtu i kaže da je dosta poniženja – ističe Borenović.