Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak konstatovali su danas da je potrebno što prije početi sa provođenjem potrebnih mjera kako bi se pokrenule ekonomske aktivnosti, ojačala privreda i vratila radna mjesta.

Na sastanku održanom putem video-linka sa Tegeltija i Lajčak su naglasili da je potrebno nastaviti i reformske procese u BiH kroz provođenje socio-ekonomskih mjera koje su ranije definisane.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je upoznao Lajčaka o aktivnostima i mjerama koje su vlasti na svim nivoima u BiH preduzele kako bi se spriječilo širenje pandemije virusa i sačuvali životi i zdravlje građana, te konstatovao da su donesene mjere bile adekvatne i da je odgovor vlasti bio blagovremen.

Predsjedavajući Tegeltija je ponovio puno opredjeljenje Savjeta ministara za rad na procesu evropskih integracija i provođenje reformi u skladu sa mehanizmom koordinacije, uvažavajući ustavne nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.