BANJALUKA – Na skupštini DNS-a, planiranoj za početak marta, biće 900 delegata, a odluku o tom broju usvojiće Glavni odbor na sjednici krajem februara, saznaje banjaluka.net.

Zanimljivo je da će se delegati birati prema izbornom rezultatu i na osnovu spiska sa prethodne skupštine održane 2017. godine. Od 900 delegata, nešto više od 500 su pod direktnom kontrolom Marka Pavića, a obuhvataju regije Prijedor, Banjaluka i Lijevče, što omogućuje da se izabere kandidat kojeg podržava Pavić ili će, moguće je, kandidat biti i on lično.

Bliski Pavićevi saradnici već obilaze teren, pokušavajući da obezbijede i podršku regije Zvornik, a ako sve bude u skladu s njihovim planovima, to bi bila četvrta regija sa istim stavom.

Osim matične Sarajevsko-romanijske regije, Nenad Nešić ima podršku regije Posavina, na čijem čelu je Siniša Nikić, trenutno direktor Psihijatrijske bolnice Jakeš. Nikiću je problem diploma stečena na tzv. Bakićevom univerzitetu, koja je trenutno u fazi kontrole od inspekcijskih organa.

Podsjećamo, banjaluka.net je već najavio Pavićev povratak, a planirana struktura delegata samo potvrđuje da na skupštini nema namjeru da bilo šta prepusti slučaju.

(banjaluka.net)