Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati sa rukovodstvom HDZ o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, te poručio da Republika Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji liči na priču o Godišnjem nacionalnom programu za pristupanje NATO.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da problem u formiranju vlasti na nivou BiH nije HDZ, te da odavno ne prati šta govori lider SDA Bakir Izetbegović.

– Odavno znam da sve što kaže nije istina. Dakle, do njih je. Ovdje je jasno da Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o ANP. Nismo glupi da kažemo – nazovite vi to kako hoćete, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo – poručio je Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

 

 

On je ocijenio kao potpuno nerealno to što političko Sarajevo traži od SNSD da ovaj tehnički dokument bude iznesen pred Savjet ministara koji u svom sastavu danas nema nijednog člana SNSD.

– Kada bi oni to usvojili, kako je juče rekao i lider SDS Mirko Šarović, to znači da bi se otvorila vrata za rekonstrukciju vlasti, odnosno novu strukturu vlasti. Mi u Savjetu ministara nemamo nikoga i onda oni polako pokušavaju da prenesu odgovornost na nas i kažu – vi ćete donijeti odluku koja će glasiti tako i tako kada sutra sjednete tamo… E nećemo, pa da vidimo kako će to izgledati sa njima, predstavnicima opozicije u Srpskoj u Savjetu ministara – poručuje Dodik.