U Nišu je danas povodom Dana pobjede nad fašizmom održana vojno-policijska parada na kojoj je učestvovalo 4.000 pripadnika sistema odbrane Srbije.

Vojno-policijskoj paradi, koja je počela intoniranjem himne i smotrom jedinica, prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je pozdravljen burnim aplauzom.

Na paradi je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, pripadnici veterana Vojske Srbije i policije uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Tokom parade građani su mogli da vide i borbena vozila pješadije, tenkove, borbena vozila “hamer”, artiljerijske sisteme “oganj”, borbena vozila “Lazar”, artiljerijska oruđa “Nora”, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, te savremeno naoružanje i opremu prema projektima “1.500” i “1.500 plus”.

Na paradi je predstavljen ruski tenk “T-72” i dva ruska helikoptera “Mi-35” koji su stigli u Srbiju.

Pažnju publike privukli su helikopteri Vojske Srbije Mi-8, Mi-17, i “gazela”.

Na defilu pripadnika vazduhoplovstva najprije su proletjeli helikopteri među kojima su bile letjelice Mi-35 iz sastava vazduhoplovnih snaga Ruske federacije

Vučić: Srbija neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio učesnicima na impresivnoj paradi.

– Srbija je slobodna zemlja i nikom i nikada neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena – istakao je Vučić.

Na paradi je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, a predstavljena je tehnika i naoružanje Vojske Srbije.