Bаnjaluka – Policija je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića u toku akcije privođenja osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića u Glamočanima kod Banjaluke, dok je potjernica raspisana za Benedi Đukanovićem.

On je, kako mediji navode, od ranije poznat policiji. Baldo je poznat i po tome što je ranjen u pokušaju bijega iz banjalučkog Okružnog suda.

Prema saznanjima ATV-a, u toku je potraga za još jednim muškarcem za kojieg se sumnja da je učestvovao u likvidaciji,a koji je od ranije poznat policiji.

U Glamočanima kod Banjaluke protekle noći u pucnjavi su stradala tri lica, a jedno je zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem.

Ubijen je vlasnik kompanija „Sektor sekjuriti“, „Žitopeka“, „Žitoprodukt, „Sektor ADS“ i „Sektor ZOS“ Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac, Goran Ilić, ranjen.

Ubice Krunića i njegovog radnika Pavlovića najvjerovatnije su koristile pancirne metke.

Po nezvaničnim informacijama, na mjesto zločina došli su pješice, te napravile sačekušu na makadamskom putu, gdje se inače sporije vozi. Navodno su napali sa obje strane puta.

Nakon prijave pucnjave u Glamočanima, opština Laktaši, u kojoj su tri lica ubijena, na lice mjesta poslate su sve raspoložive policijske snage iz Laktaša, Banjaluke, Doboja, Mrkonjić Grada, Gradiške i Prijedora, te pripadnici Jedinice za podršku koje su taj prostor blokirale, saznaje Srna u MUP-u Republike Srpske.

Ambasada SAD u BiH: Šokirani smo brutalnim ubistvom Krunića

Povodom ubistva Slaviše Krunića oglasili su se iz Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Na Twitteru je navedeno da su šokirani brutalnim ubistvom.

„Izražavamo naše saučešće porodici, prijateljima i kolegama Slaviše Krunića. Očekujemo da relevantne institucije poduzmu neophodne korake i istraže ovaj zločin te da odgovorne privedu pravdi“, naveli su iz Ambasade SAD u BiH.