Ime zaseoka Adžinci u Gornjem Gajtanu, u opštini Medveđa, mještani su pre dvije godine promenili u Putinovo.

Sve je više povratnika, grade se nove kuće, a uz pomoć ruske humanitarne misije i Opštine, mještani su dobili i put. To je bio i povod posjete ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Pored stare, djedove kuće, Milutin je prije 12 godina sa suprugom Milicom sagradio novu. I rade i uživaju u raju na oko 1.000 metara nadmorske visine, prenosi RTS.

Boljitaka ima, kažu, otkad su zaseoku promijenili naziv
„Dobro se živi. Imamo svega. I jabuka, krušaka i mesa. Ali, opet, mora se nešto radit’“, ističe mještanin Milutin Petrušić.

U Putinovu ima tridesetak kuća. Polovina njih sagrađene su u proteklih deset godina.

„Da ostaju mlađe generacije, potomstvo. Vidite ovdje kako je u našem selu Putinovu. Sve se izgrađuje, nove su zgrade“, ističe mještanin Slobodan Lazarević.

Oživjelo je Putinovo, a i kafana „Krim“ je puna svakog dana. Mještani se tu okupljaju – bistre politiku uz domaću šljivovicu „putinovaču“, a mogu i da čitaju knjige.

Raduju se i gostima koji stižu sa svih strana.

„Dobili smo novi put. Čuli smo se i raščuli svuda po Srbiji, maltene i po cijeloj Rusiji“, kaže vlasnik kafane Mališa Petrušić.

Čepurin u Putinovu

U Putinovu se na svakom koraku mogu vidjeti znamenja Srbije i Rusije. A do zaseoka se sada lakše stiže. Na putu koji je probijen i nasipan, a uskoro će biti i asfaltiran, mještani su dočekali ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Погледај слику на Твитеру

Od dragog gosta dobili su na poklon portret predsjednika Vladimira Putina.

„Zahvalan sam i ruskoj strani i srpskim prijateljima koje dobro poznajem ovdje, iz ruske humanitarne misije. Polako, simbolično da mislim da je to dobra stvar koja nas takođe povezuje“, rekao je ambasador Aleksandar Čepurin.

Putinovo je blizu važnog puta koji spaja dvije opštine.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

Александр Чепурин@AVChepurin

Посетили смо Медвеђу и Путиново. То су чудесна места. Људи у Путинову су веома поносни да је њихов засеок назван по Председнику Русије. Сада, истичу они, Путиново је познато широм света.

„Posjetili smo Medveđu i Putinovo. To su čudesna mjesta. Ljudi u Putinovu su veoma ponosni što je njihov zaseok nazvan po predsjedniku Rusije. Sada je, ističu oni, Putinovo poznato širom svijeta“, napisao je na Tviteru ambasador Čepurin.

Ruska humanitarna misija je ranije poklonila Medveđi sanitetsko vozilo.